Дев’яту добу поспіль, від початку дії режиму припинення вогню, бойових втрат і поранених зі складу Об’єднаних сил немає, повідомляє прес-центр ОС. За даними штабу на 4.08, за минулу добу зафіксовано 3 обстріли з боку проросійських збройних формувань: «Зокрема, зранку один провокаційний постріл зі станкового протитанкового гранатомета ворог здійснив біля Південного, а в обід кілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї було чути неподалік Мар’їнки. Ще один постріл з підствольного гранатомета пролунав поблизу Майорска. На всіх ділянках фронту режим припинення вогню зберігався повною мірою. Військовослужбовці ОС на свідомі провокації з боку противника вогонь у відповідь не відкривали».

Від початку доби вівторка, 4 серпня, станом на 12-ту годину у районі проведення ООС на Донбасі з боку противника зафіксовано по одній провокації з використанням підствольних гранатометів на кожному з напрямків. Про це повідомив на брифінгу речник прес-центру МОУ Максим Праута. 

Росія продовжує поставляти на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей озброєння, військову техніку, боєприпаси, пально-мастильні матеріали та інше військове майно через не контрольовані Україною ділянки кордону.

За даними української розвідки, минулого тижня у з’єднання й частини 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК оперативного угруповання російських окупаційних військ було доправлено не менш як 10 одиниць бойової броньованої техніки, до 30 вантажних автомобілів зі стрілецькою зброєю, боєприпасами й військовим майном, майже тисячу тонн пального.
Крім того, відбулася ротація особового складу окремих підрозділів ЗС РФ, які не входять до складу 1-го й 2-го АК, також зафіксовано прибуття найманців для комплектування особовим складом проросійських окупаційних військ.