Це означає, що тарифи для населення так само підуть вгору, як і споживчі ціни на харчі та інші товари. Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько.

Уже в липні, за його словами, «Нафтогаз» підняв ціни на газ на 7%. Восени і взимку, за прогнозами експертів, треба готуватись до зростання тарифів, що може сягати 20—40 і більше відсотків.

«Чи зможе влада покрити таке «драконівське» підвищення субсидіями? Навряд, зважаючи на урізання субсидій у держбюджеті на 2020 рік до 39,3 млрд грн (або на 8,2 млрд грн менше, ніж у 2019-му), зростання рівня безробіття», — переконаний народний депутат.

Крім того, нагадав Іван Крулько, сьогодні борг населення за комуналку вже сягнув 57,9 млрд грн — і він зростатиме.

«На жаль, майже рік тому влада не дослухалась до порад Юлії Тимошенко і «Батьківщини», які пропонували розумний сценарій виходу із кризи житлово-комунального сектору. Вона вирішила діяти «по-своєму», то «продаючи» собак, то пропонуючи забирати пенсії, зарплати, майно за борги, рахувати субсидію як дохід сім’ї і тим самим впливаючи на розмір соцдопомоги, приміром, багатодітної сім’ї, збільшуючи пені та штрафи, пропонуючи повісити модернізацію мереж на споживачів тощо», — резюмував парламентарій.