«Інтер» (Італія, Мілан) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 5:0. Голи: Мартінес, 18, 74, Д’Амброзіо, 64, Лукаку, 78, 84.

«Інтер»: Ханданович, Годін, де Врей, Бастоні, Д’Амброзіо (Моузес, 81), Барелла, Брозович (Сенсі, 85), Гальярдіні, Янг (Бірагі, 66), Лукаку (Еспозіто, 85), Мартінес (Еріксен, 81). Тренер — Антоніо Конте.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Маркос, Степаненко, Марлос (Коноплянка, 75), Патрік (Соломон, 59), Тайсон, Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Шимон Марчиняк (Польща).

Дюссельдорф (Німеччина). «Меркур Шпіль-Арена». Без глядачів. 19 градусів.

Багато хто чекав на грандіозну битву з огляду на атакуючий потенціал обох клубів. Ось тільки «гірники» зіграли значно слабкіше, ніж зазвичай. А в другій половині зустрічі і зовсім провалилися.

Вони начебто і атакувати намагалися, але суперник грамотно припиняв майже всі їхні спроби прорватися до воріт Хандановича. Все це і призвело до нищівної поразки (0:5) донеччан. Будемо відвертими, фізичні кондиції «Інтера» нині вищі, ніж у «Шахтаря». Переграв італійський клуб «Шахтар» і у тактичному плані.

Саме міланцям тепер належить боротися за трофей 21 серпня в Кельні з іспанською «Севільєю».

Лукаку цього разу відзначився двічі, забиваючи м’ячі в десятому матчі турніру поспіль. До перерви здавалося, що «гірники» зуміють виправити ситуацію, бразильці вже точно постараються, щоб відігратися. Але на ділі то були марні сподівання.

Після другого пропущеного м’яча на полі була тільки одна команда — «Інтер». Натомість підопічні Каштру, на жаль, на тлі добре організованого і вмотивованого суперника мали досить непривабливий вигляд. Хоча на шляху до півфіналу в них виходило розбиратися з усіма суперниками досить легко.

Тепер керівництву «Інтера» варто вмовляти Конте залишитися біля керма команди, навіть якщо їй не вдасться завоювати трофей. Однак дивлячись на таку гру міланців, мало віриться в шанси «Севільї», яка дивом пройшла в півфіналі «Манчестер Юнайтед» (2:1).

Хіба що італійці недооцінять конкурента або пропустять швидкі голи, тоді в іспанців з’явиться можливість виграти фінал. Але не поспішатимемо з прогнозами, бо футбол після карантинної паузи став ще непередбачуванішим. А вже в фіналах і поготів трапляється всяке.

Луїш Каштру:

— Сьогодні нам не вдалося показати свою атакувальну гру через пресинг «Інтера». Важко було переходити на половину поля суперника. У першому таймі був напівмомент у Маркоса. А з двох своїх нагод у першому таймі «Інтер» реалізував одну.

Якби ми зрівняли рахунок у другому таймі, коли був момент у Мораеса, то гра могла піти далі по-іншому. На жаль, суперник забив нам другий гол, а наша команда не змогла на нього правильно відреагувати психологічно.

Це негативний день для нас. Ми змогли непогано виступити в Лізі Європи, але ця поразка залишить неприємний осад. Звичайно, я беру на себе всю відповідальність за невдачу. Та насмілюсь нагадати, що ми не просто так опинилися у півфіналі. Ми провели чудовий сезон. У багатьох матчах Ліги Європи показували відмінну гру. Маємо проаналізувати помилки, виправити їх та йти вперед.