В акваторії Чорного моря проведено міжвідомче та міжвидове тренування корабельно-катерних тактичних груп Військово-Морських сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами морської піхоти, морської авіації, сил і засобів Повітряних сил Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України. Метою тренувань була перевірка сил та засобів, що залучаються до виконання завдань посилення охорони та оборони важливих морських об’єктів, а також налагодження взаємодії під час спільного виконання завдань.

— Під час тренування підрозділи підвищували спроможності з питань організації взаємодії з реагування на кризові ситуації із застосуванням міжвидових та міжвідомчих угрупувань з відпрацюванням активних дій, враховуючи особливість та специфіку кожної тактичної групи, — зазначив командувач Військово-Морських сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. — Результатом таких тренувань є відпрацювання єдиного підходу до виконання завдань у складі міжвідомчих груп у рамках впровадження стандартів НАТО, — наголосив керівник національного флоту.

За легендою тренувань, було виявлено рух неозначених надводних об’єктів в українських територіальних водах. З метою запобігання незаконному захопленню елементів економічної інфраструктури України в Чорному морі, перед військовими було поставлено завдання з розвідки, висування сил і засобів, десантування, посилення охорони та відбиття нападу умовного противника з виконанням практичних бойових стрільб.

Слід зазначити, що тренування відбулося раптово, без попередження, що дало змогу фактично оцінити підготовку особового складу до будь-яких ситуацій, пов’язаних із забезпеченням оборони та територіальної цілісності та недоторканності України.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото надано Державною прикордонною службою.