Вона продовжила справу життя діда та батька. Це Марія РЕВКО (на знімку), капітан сектору превенції. У неповні 42 роки має понад 17 літ стажу роботи у поліції. Заміжня. Має двох доньок — Дарію та Анастасію, які вже помітно наслідують маму.

Дід Марії Ревко був фронтовиком, а батько служив в армії у розвідці. Вони все життя віддали службі у внутрішніх органах. У сім’ї дітей було двоє — дівчата. Не одразу Марія вирішила піти слідами діда та батька. Спочатку, після закінчення школи на

Млинівщині (вона звідти родом), обрала технічну спеціальність у Національному університеті водного господарства і природокористування. Та, як каже, напевно, родинна кров покликала до іншої професії. Бо випускниця 2002 року університету вже знала, що піде іншим шляхом. Тож, закінчивши ще й Національну академію внутрішніх справ (свого часу і батько Марії навчався там), отримала у Вараші роботу дізнавача.

На запитання, чи важко працювати у поліції, жінка відповідає: і так, і ні. Буває, що саме жінка-поліцейська розрулює вже безнадійну справу, бо чоловікам властиво вирішувати питання кардинально, а жінка м’якше й часто результативніше доведе проблемну справу до завершення. А такі підходи інколи й долі людські рятують.

Щодо сімейних справ, то важко з дітьми навчатися у форматі онлайн. Дітям потрібне живе спілкування з учителями і ровесниками. Та й не всім батькам є на кого залишити дітей. Тож пані Марія, як і інші батьки, мріє, щоб запрацювали школи.

Батько навчив пані Марію бути відповідальною та дисциплінованою. Цього вчить і вона своїх дітей. Підозрює, що старша донька теж може обрати родинний фах. І тоді, жартує, чоловік не витримає у хаті двох поліцейських. Але все це жарти, бо сім’я для Марії Ревко — надійний тил і опора.

Володимирець
Рівненської області.

Фото автора.