Атомники вимагали переглянути дискримінаційну політику стосовно державної компанії, закріплену в постанові Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 року, та напрацювати дієві заходи виходу стратегічно важливого підприємства з критичного фінансового стану.

Вимоги представників відокремлених підрозділів енергокомпаній — учасників акції протесту до Кабінету Міністрів України на зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем озвучив заступник голови Атомпрофспілки України — голова ППО ДП НАЕК «Енергоатом» Олексій Лич.

На жаль, попередні звернення до влади жодного успіху не мали, констатують у профспілці. А нині в Кабміні створено кризовий штаб, який повинен розв’язувати всі проблемні питання, що виникають в енергетиці України. Голову ППО ДП НАЕК «Енергоатом» запрошено до участі в роботі цього штабу, він зможе висловлювати точку зору атомників, брати участь у розробці заходів з виходу з кризового стану. Проблеми, порушені у вимозі учасників акції протесту, розглянуті, й уже дано певні доручення на рівні Кабінету Міністрів України, повідомляє прес-служба Атомпрофспілки.