«Ліон» (Франція) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 0:3. Голи: Гнабрі, 18, 33, Левандовський, 88.

«Ліон»: Лопеш, Денаєр, Марсело, Марсал (Шеркі, 73), Какере, Гімараес (Мендес, 46), Ауар, Добуа (Тете, 67), Корне, Депай (Дембеле, 58), Токо-Екамбі (Рен-Аделаїд, 67). Тренер — Руді Гарсія.

«Баварія»: Нойєр, Кімміг, Боатенг (Зюле, 46), Алаба, Девіс, Алькантара (Толіссо, 82), Горецка (Павар, 82), Перішич (Коман, 63), Мюллер, Гнабрі (Коутіньйо, 75), Левандовський. Тренер — Ганс-Дітер Флік.

Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

Лісабон (Португалія). «Жозе Алваладе». Без глядачів. 23 градуси.

Дива, звичайно, трапляються, але їх не може бути занадто багато. А тому французького фіналу Ліги чемпіонів ми не побачимо. «Баварія» закономірно обіграла «Ліон», не виклавшись для цього на повну котушку. І тепер у неділю вона битиметься за титул найсильнішого клубу Європи з ПСЖ.

Учинити «ткачам» такий самий розгром, як «Барселоні», мюнхенці навіть і не намагалися. В тому не було сенсу, та й сам суперник діяв не так провально, як попередній.

У перші 15 хвилин матчу в серцях футболістів і вболівальників «Ліона» навіть могла жевріти надія на успіх. Поки «Баварія» входила в гру, французи двічі змусили Нойєра понервувати і попрацювати.

Спочатку Депай вибіг на побачення з голкіпером, але не влучив у ціль, а потім Екамбі з декількох метрів влучив у бокову стійку. Одразу після цього баварці провели свій наступ, який завершився чудовим ударом Гнабрі в ліву «дев’ятку» воріт Лопеша.

Отже, рахунок було відкрито, все почало ставати на свої місця. Непоганий початок «Ліона» не мав обманювати. Адже «Барселона» теж перші 20 хвилин мала цілком непоганий вигляд проти «Баварії». А що було далі, вже знають навіть люди, далекі від футболу.

Французи, повторимося, такої долі уникли. Але ще на 35-й хвилині стало ясно, що їм у цій грі нічого не світить: Гнабрі зіграв на добиванні після невдалої спроби Левандовського відзначитися і оформив дубль. Результат фактично був зроблений. Мюнхенці спокійно утримували його до самого ендшпілю. А на 88-й хвилині Левандовський після подачі Кімміга зі штрафного забив в ворота Лопеша третій м’яч. 3:0 — цілком характерний рахунок для зустрічі суперників різного класу.

Тепер «Баварію» чекає битва з іншим французьким колективом, але і в цьому протистоянні вона має вигляд фаворита.

Отже, в неділю, 23 серпня, у фіналі Ліги чемпіонів зустрінуться «Баварія» і ПСЖ. Матч відбудеться на «Ештадіу да Луш» у Лісабоні. Початок о 21.00 (за київським часом).