На знімку: Л. Макей під час виконання авторської пісні з сімейним дуетом «ПараЛелі» Андрія Шульги та Тамари Алдошиної.

Фото автора.

Книжка вийшла нещодавно у видавництві «Зоріденн», а її презентація відбувалася в рамках музейного проекту «Творчі родини» — у садку літературно-меморіального музею І. К. Карпенка-Карого у Кропивницькому.

Красномовна назва видання — «З одного тіста» — засвідчує слушну думку про те, що всі талановиті люди схожі один на одного своєю жагою до життя та кохання, творчими пориваннями та незламною вірою у краще майбуття. Саме ці життєві квінтесенції тримають людей на цьому світі, об’єднують у різноманітні спільноти.

Книжка містить шість розділів. У перших трьох розміщено статті про яскравих творчих особистостей: Сергія Гордієнка, Валентину Костенко, Анатолія Кохана, Федора Плотніра, Володимира Стафідова, Ірину Ткаченко, Станіслава Янчукова, Аду Роговцеву, Лідію Забілясту, Анатолія Кривохижу, Андрія Кулагіна, Антоніну Червінську, Дмитра Шупту, Веселина Сотирова, Юрія Жеребцова, Лайму Вайкуле, Миколу Левандовського, Нелю Берненко, Арсенія Тарковського та Залмена Філера, з якими автору випало зустрічатися та писати про них.

Ще три розділи знайомлять читачів власне з творчістю родини Макей: поезією пані Людмили, оповідками її матері Лідії Андріївни, містичними оповіданнями доньки — письменниці та поетеси Катерини Катаровської.

Своєрідною музою автора та натхненницею видання стала кропивницька письменниця, перекладачка, член Національної спілки письменників України Антоніна Корінь. Вона ж — редактор книжки.

Привітати пані Людмилу прийшли друзі, колеги, музиканти, поети і громадські діячі. Варто зазначити, що Людмила Макей — не лише успішна журналістка і головний редактор місцевого видання «Первая городская газета», а й чудова поетеса та співачка. Тож на презентації лунали її авторські пісні та у виконанні друзів.

Окрасою презентації стала й виставка художніх робіт Людмили Макей у жанрах образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Кропивницький.