Генеральний секретар Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва Асаф Хаджієв привітав громадян України та Голову Постійної делегації України в ПАЧЕС народного депутата України Анну Пуртову з Днем Незалежності України.

Також Генеральний секретар висловив вдячність Постійній делегації України в ПАЧЕС за її внесок у досягнення цілей Асамблеї та за сталу підтримку діяльності ПАЧЕС.

***

Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва була створена 26 лютого 1993 року. До неї входять представники парламентів 12 країн: Албанії, Азербайджану, Болгарії, Вірменії, Греції, Грузії, Молдови, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини та України.

Статус спостерігачів у ПАЧЕС мають народні збори Єгипту, кнесет Держави Ізраїль, народні збори Словаччини, бундестаг Німеччини, парламенти Франції та Білорусі.

Члени Постійної делегації Верховної Ради України у ПАЧЕС беруть участь у її сесіях та засіданнях комітетів, конференціях та семінарах, а також у моніторингу виборів у країнах-членах організації.

Ювілейна, 50-та, Генеральна асамблея ПАЧЕС відбувалася в Києві 28—30 листопада 2017 року.

У Верховній Раді України дев’ятого скликання Постійна делегація у ПАЧЕС налічує 17 членів. Очолює делегацію народний депутат Анна Пуртова.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.