Тому регіон залишається в зоні підвищеної опіки з боку держави.

«Донецька область і Донбас — у фокусі держави. Ми дуже опікуємося конструктивним розвитком регіону, а також проектами соціально-економічного розвитку, — зазначив Олексій Чернишов. — Я радий бути тут, на Донеччині, в регіоні, який дуже важко працює, і бути серед людей, які знають, як захищати свої будинки і прагнути миру для своїх дітей».

Міністр розвитку громад та територій України разом з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Кириленком взяли участь у відкритті п’яти шкіл регіону, реконструйованих у рамках програми «Велике будівництво». Олексій Чернишов підтвердив, що ремонт цих навчальних закладів виконано якісно з точки зору зовнішнього вигляду і внутрішнього оснащення.

«Повірте мені, ми зараз багато перевіряємо шкіл, і для нас має дуже велике значення 1 вересня перебувати в Донецькій області. Ці навчальні заклади випереджають багато шкіл, зокрема й столичні», — сказав міністр.

Під час свого виступу у реконструйованій школі прифронтової Красногорівки Олексій Чернишов наголосив, що ключове прагнення України і Донбасу — це прагнення миру, і закликав вшанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих на Донбасі.

Донецька область.

На знімку: міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов (у центрі) під час відкриття закладу освіти на Донеччині.

Фото прес-служби Донецької ОДА.