На знімку: під час ліквідації пожеж на Луганщині.

Як уже писав «Голос України», перші осередки загоряння були зафіксовані вночі 2 вересня на рубежі Щастя — Лобачеве — Лопаскіне — Трьохізбенка.

За інформацією прес-центру штабу Об’єднаних сил, характер виникнення епіцентрів горіння та їх поширення свідчить про навмисний підпал, адже вогонь з’явився в кількох місцях одночасно. «Завдання Об’єднаних сил — мінімізувати втрати від вогню та не допустити знищення майна місцевого населення», — наголосили представники штабу ОС.

На Луганщині оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки та залучено необхідну кількість особового складу і техніки. Боротьба із вогняною стихією триває. Військовослужбовці Збройних Сил України разом із представниками ДСНС та іншими підрозділами Об’єднаних сил відрізають шляхи поширення вогню на населені пункти.

У районі між Станицею Луганською та населеним пунктом Болотене пожежу на площі майже 10 гектарів локалізовано. Загрози у напрямку населеного пункту Станиця Луганська немає.

Упродовж позаминулої доби тривала локалізація вогню в районі населених пунктів Лобачеве та Лопаскіне. Там площа загоряння становить 950 гектарів.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.