Кінцева ціна річної оренди перевищила початкову майже вп’ятеро й становить 2,3 мільйона гривень. Ділянку буде відведено під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Як розповіли в міськраді, вперше землю було виділено в оренду 2000-го. Згодом з’ясувалося, що на території не закрито договір оренди. Тому ділянку повернули у власність громади.

«Ми розробили і затвердили проект ділянки, провели експертизу, затвердили стартову ціну. Далі проект передали торговельній біржі, яка проводила аукціон. Міська рада укладе договір з переможцем», — зазначив заступник директора департаменту архітектури та містобудування міськради Павло Назаренко.

Ділянка площею — 0,9136 га розташована на перехресті вулиці Портової та бульвару Паркового. Початкова ціна лота становила 504 573 гривні, за кінцевим результатом аукціону сума зросла до            2 300 856 гривень на рік. Строк оренди — десять років.

На сьогодні рішенням міської ради сформовано 25 земельних ділянок, що передбачені для торгів. Чотири, разом з вищезазначеним лотом, уже продано, дев’ять проектів чекають затвердження, інші перебувають на стадії розробки.

Вл. інф.

Фото прес-служби Запорізької міськради.