Укладачі індексу включили Україну до трьох найбільш інноваційних країн в групі країн з доходами нижче за середній, поряд з В’єтнамом та Індією. Як і минулого року, Україна посідає друге місце в групі після В’єтнаму. Україна увійшла до країн, що перевищили очікування для країн цього рівня доходів.

Індекс, який щорічно обраховується Світовою організацією із захисту прав інтелектуальної власності у співпраці з університетами Cornell та INSEAD, аналізує рівень інновацій в 130 країнах на основі десятків показників.

Перемогою назвала порівняно високе місце України в рейтингу колишня міністр фінансів України Оксана Маркарова. Це перемога, яка стала наслідком інновацій в бізнесі, роботі створеного нами Фонду стартапів, і зараз активною цифровізацією командою Мінцифри/Дія», написала Маркарова на своїй сторінці у Фейсбуці. Водночас вона закликала «провести суттєво дерегуляцію венчурного фінансування і законодавчо змінити регулювання діяльності альтернативних фондів/венчурних фондів» у відповідності до директив ЄС.