На зустрічі фахівців Головного управління Держпродспоживслужби України у Черкаській області з представниками благодійного фонду імені рабина Нахмана обговорено питання безпеки паломників-хасидів, які прибули до Умані на святкування Рош га-Шана.

Зокрема, узгоджено карантинні заходи під час відвідування вірянами меморіального комплексу засновника хасидизму, перебування у синагогах та громадських місцях.

Станом на 9 вересня в Умані виявлено шестеро прочан, заражених коронавірусною інфекцією. Усі вони мають легкий перебіг хвороби й перебувають на самоізоляції у спеціально відведеному для цього місцевому готелі.

Повідомляється також, що невдовзі запрацює інфекційний госпіталь, куди переведуть хворих на COVID-19. Для осіб, які контактували із зараженими, відкриють ізолятор. З Ізраїлю мають прибути парамедики.

На святкування єврейського Нового року для охорони громадського порядку прибудуть також до десяти ізраїльських поліцейських, які патрулюватимуть місця масового паломництва хасидів. З 10 вересня почнуть працювати пункти контролю у центральній частині міста, де зосереджено святині брацлавських хасидів.