Зокрема, в селі Смодна Косівського району будівництво підпірної стінки на річці Рибниця вже на завершальному етапі. В селі Розтоки відкрили пошкоджений стихією дитсадок.

Кипить робота і у селищі Заболотів Снятинського району. Тут підрядна організація відновлює мокрий відкос дамби. Треба ще укріпити зірваний великою водою берег річки Прут. Начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк звернув увагу підрядників на прискорення темпів роботи.

У Калуському районі також тривають відновлювальні роботи. Тут завершили ремонт двох зруйнованих доріг у селі Голинь, яке найбільше з усіх населених пунктів постраждало під час червневої повені. Роботи тривають і на інших об’єктах.

У Білоберізькій ОТГ Верховинського району є тимчасова переправа до двох сіл, тепер відновлюють і зруйновані містки. В Надвірнянському районі завершені роботи з відновлення газопостачання в селищі Битків.

Цей перелік можна продовжити. В облдержадміністрації повідомили, що за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на Івано-Франківщині реалізують 32 проекти на загальну суму 286,9 млн грн. На початок вересня освоєно 59,2% отриманих із ДФРР коштів.

«Ми не повинні допустити невикористання та повернення коштів, виділених державою для відновлення та ремонту об’єктів у нашій області», — наголошує голова ОДА Віталій Федорів.