За цим страшним показником область посідає перше місце в Україні! Кожні шості пологи в жінок перебігають на тлі різних патологій, що спричиняє високу летальність серед породіль. Нинішнього часу це недопустимо. І ось як висловився з цього приводу голова ОДА Олексій Петров: «Серед усіх показників, які відображають стан справ в області, є одна цифра, яка надзвичайно болюча, гнітить і з якою не можу змиритися, — малюкова смертність. Тому будівництво обласного перинатального центру з відповідним штатом висококваліфікованих спеціалістів та новітнім обладнанням — мій пріоритет».

І вже зроблено перший важливий крок. 9 вересня облдержадміністрація спрямувала листа Бюджетному комітету парламенту. Просила виділити субвенцію з державного бюджету на будівництво Центру перинатології, акушерства та гінекології в місті Ужгороді на суму 300 мільйонів гривень. А вже 10 вересня головою Бюджетного комітету Юрієм Арістовим внесено пропозицію щодо виділення зазначеної субвенції для Закарпатської області.

Очільник області не сумнівається, що народні депутати України від Закарпаття підтримають цей проект. Олексій Петров, як багатодітний батько, котрий виховує разом із дружиною п’ятьох синів і дочок, також сподівається на позитивне рішення Верховної Ради, адже коли справа стосується дітей — інакше бути не може.

Ужгород.