Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО. Найбільшу кількість виявлених випадків COVID-19 за добу зафіксовано в Києві (356), Тернопільській (380), Одеській (284), Харківській (272), Львівській (187), Івано-Франківській (167) областях.

Уже госпіталізовано майже 12,7 тисячі осіб з підозрою на COVID-19, із них діагноз підтверджено у 8,2 тисячі пацієнтів. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Також він поінформував, що МОЗ перебуває в постійному процесі закупівлі необхідного обладнання для лабораторних центрів, де проводять дослідження тестів на коронавірус. Крім того, відомство займається навчанням медичного персоналу для роботи на ньому. Степанов додав, що під кількість нового обладнання, яке постійно вводять в експлуатацію, також закуповують ПЛР-тести. За його словами, ці тести закуповують самі лабораторні центри.

А тим часом коронавірус уже зачиняє навчальні заклади на карантин. Так, у Києві перевели на дистанційне навчання чотири школи, оскільки у вчителів виявили COVID-19. Про це повідомив голова КМДА Києва Віталій Кличко під час брифінгу. Також у 90 школах на дистанційне навчання перевели майже 190 класів, де виявлено учнів із захворюваннями, спричиненими коронавірусом.

Своєю чергою МОЗ планує змінити постанову Кабміну, яка встановлює карантинні обмеження. Зокрема, рішення про роботу шкіл і садків у червоних зонах має ухвалюватися спільно з місцевою владою.