Про це поінформували у відділі комунікації поліції Луганської області.

За результатами перевірок було відкрито два кримінальні провадження за ст. 158 «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців» та ст. 160 «Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму» КК України, до яких приєднано ще шість матеріалів за результатами перевірок повідомлень.

Складено один адміністративний протокол за ст. 212-13 КУпАП «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їхній тираж та інформацію про осіб, що здійснили випуск».

Серед інших випадків, що містили склад імовірного порушення виборчого законодавства, — розміщення у Білокуракиному агітаційних білбордів однієї з політичних партій, які не містили відомостей про установу, що здійснила друк, їхній тираж та інформацію про осіб, які здійснили випуск.

Під час моніторингу ЗМІ та соціальних мереж також було виявлено відео одного з користувачів соцмережі під назвою «Відкрите звернення до Президента України, Голови СБУ, МВС та депутатів ВРУ» про отримані ним дані щодо можливих ознак порушення виборчого законодавства представниками однієї з політичних партій та депутатами міської ради. Це звернення було зареєстровано та матеріали перевірки по ньому були долучені до відкритого раніше кримінального провадження за 
ст. 158 КК України.

Луганська область.