Він удруге оселився в готелі «Allure Inn» на Центральній площі.

Вийшовши в оточенні охоронців на вулицю, він помітив натовп чернівчан, привітався з ними. Потім пізно ввечері прогулювався вулицею Ольги Кобилянської та площами. На вулиці Кобилянської поспілкувався з музикантом, поаплодував йому і заплатив за гарну пісню. Супроводжував Президента голова ОДА Сергій Осачук та кандидат на міського голову Чернівців від «Слуги народу» Віталій Другановський (на знімку праворуч).

2 жовтня Президент розпочав свій день з уранішньої пробіжки парком імені Тараса Шевченка разом із головою Чернівецької ОДА.

Над містом цими днями літають військові гелікоптери.

Було анонсовано, що Президент відвідає кілька об’єктів «Великого будівництва». Це, найперше, стратегічний міст у Розтоках Путильського району та Дністровська 
ГАЕС.

Перебуваючи в Розтоках на мосту через Черемош, який з’єднує Буковину з Івано-Франківською областю, Президент наголосив на тому, що «Велике будівництво» обов’язково зачепить Чернівецьку область, де потрібно будувати не тільки дороги і мости, а й школи, дитсадки, ФАПи та інші соціальні й інфра-структурні об’єкти. У тому числі КПП на кордоні з ЄС, які пожвавлять торговельні операції. А відремонтовані дороги мотивують інвестора вкладати гроші в розвиток туристичної та переробної галузей у гірських, і не тільки, районах Чернівеччини. Важливим є і авіасполучення з Буковиною.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, який супроводжує Президента, доповів главі держави, що вже наступного року Чернівецький аеропорт імені Леоніда Каденюка має повноцінно запрацювати. «Аеропорт уже почали відпрацьовувати. Думаю, що наступного року він нормально вже прийматиме рейси. Далі подумаємо, що доцільніше — розвивати його потужності чи будувати новий. Але цей неодмінно запустимо, щоб розвивати регіон, щоб було сполучення з Україною та ЄС», — зазначив Кирило Тимошенко.

Далі Президент проінспектував перебіг робіт на Дністровській ГАЕС, де вже завершується друга черга. Мав цікаву розмову з ученими, будівельниками, енергетиками та екологами на предмет добудови цього важливого акумулюючого енергетичного об’єкта і розвитку української гідроенергетики загалом.

Про науковий потенціал області, як одну із запорук її економічного розвитку, Президент ще матиме розмову з науковцями, трохи пізніше взявши участь у Вченій раді в Чернівецькому національному університеті імені Ю. Федьковича.

Чернівці.

Фото зі сторінки Віталія Другановського у Фейсбуці.