Дорогі освітяни!

Щиро вітаю з професійним святом — Днем працівників освіти!

В усі часи освіта в Україні посідала особливе місце. Прагнення до освіченості, інтерес до знань закладені в генетичному коді українського народу. Історія щоразу доводить, що лише та країна стає сильною, економічно і політично незалежною, в якій пріоритетом є освіта, а держава підтримує вихователів, вчителів, викладачів. Саме вчитель закладає в нові покоління цінності, які формують їх особистість, передає не лише знання, а й духовні традиції та моральні принципи.

Освічені люди є найбільшим багатством нашої країни. Тому на законодавчому рівні необхідно створювати всі передумови для розвитку та розквіту освітньої галузі. Верховна Рада України докладатиме всіх зусиль для підвищення престижу педагогічної професії та статусу вчителя, його визнання в суспільстві, забезпечення гідною заробітною платою.

Карантинні обмеження та пандемія вносять корективи, зокрема і в освітній процес. Перед освітянами постали нові завдання, нові випробування, нові виклики. Однак ви гідно долаєте всі труднощі, сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок.

Дорогі вчителі, вихователі, працівники освіти! Вдячний за вашу щоденну складну роботу, відданість обраній справі, постійний пошук, високий професіоналізм, щиру любов і турботу!

Бажаю вам і вашим родинам здоров’я, миру, щастя, добробуту, вагомих здобутків і творчої наснаги! Нехай вдячність ваших учнів стане вам гідною нагородою!

Голова Верховної Ради України Дмитро РАЗУМКОВ.