На трьох пожежі локалізовано. Про це поінформували в прес-службі ГУ ДСНС України в Луганській області.

Найскладнішою залишалася ситуація вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапили 32 населені пункти.
Рятувальні підрозділи вживали заходів щодо локалізації осередку пожежі лісового масиву на околиці села Смолянинове Новоайдарського району, де вогнем пройдено понад 1,4 тисячі гектарів лісових насаджень, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу села Боровеньки та газорозподільчої станції на околиці села Олександрівка.

Завдяки комплексному застосуванню наземних сил та авіації не допущено поширення  вогню до населених пунктів, потреби в евакуації не було. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, усіх семи осередків становить понад 20 тис. га. Авіацією ДСНС упродовж доби здійснено 146 скидів (436 т води). Від початку гасіння пожеж — 491 скид (1 586 т води).

Під час ліквідації лісових пожеж виявлено тіла 11 осіб, постраждали 18 людей (зокрема троє співробітників ДСНС), евакуйовано 150 осіб. Розгорнуто пересувний пункт управління ДСНС.

Загалом до гасіння залучено майже 2 500 осіб та 250 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС — майже 700 осіб і понад 120 одиниць техніки. Окрім рятувальників Луганщини, до ліквідації пожежі долучалися службовці з Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської та Харківської областей. Було задіяно три літаки АН-32 П та два вертольоти ДСНС.

У зв’язку зі зниженням рівня пожежонебезпеки в регіоні відновив роботу контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська».

Коли верстався номер, стало відомо, що в Луганській області між населеними пунктами Нижньотепле та Артема стався черговий підпал. Про це повідомила прес-служба Станично-Луганської районної державної адміністрації у Фейсбуці. «Раптово» запалало навіть там, де не було пожеж у 2014—2015 роках після масштабних обстрілів з «Граду». Черговий підпал між населеними пунктами Нижньотепле та Артема. Верховий вогонь підступає впритул до електропідстанцій. Рятувальники стримують пожежу. Від пожежі детонують нерозірвані боєприпаси», — йдеться в повідомленні.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України в Луганській області.