Менш як годину увечері 5 жовтня вирувала негода, проте грім і блискавки, шквальний вітер та проливний дощ не тільки добряче налякали, а й накоїли чимало біди. Телеграм-канал 112 аж рябів від чи не щохвилинних повідомлень: поплила то одна, то інша вулиця, впали білборди, дерева, електроопори, оголені дроти, злетів дах, ще один, іще один... Не працюють світлофори, зникло вуличне освітлення (спрацювала система захисту). Знеструмлено будинки, затоплює підвали. Такими сумними новинами ознаменувався пізній вечір.

Щоправда, ближче до опівночі вже з’явилося багато інформації про роботу працівників служб оперативного реагування. Вода з вулиць за дві години спала, десь рятувальники ще її відкачували з підвалів. Комунальники прибирали повалені дерева з найзагрозливіших ділянок, працівники РЕМу ліквідували обриви.
На оперативній нараді 

6 жовтня в міській раді повідомили про повалення 25 дерев, затоплення трьох вулиць, похилені аварійні опори, обірвані електрокабелі, шість осередків вимкнення світла, десятки пошкоджених дахів житлових будівель, зокрема й пам’яток архітектури. Досі не відновлено електропостачання до кількох приміських сіл, що входять до Івано-Франківської ОТГ.

В освітніх закладах буря не спричинила, на щастя, великої біди. Не враховуючи, що повалені дерева заблокували входи до кількох дитсадків та перебило кабель в одному з ліцеїв. Серед медзакладів постраждало приймальне відділення центральної міської клінічної лікарні. Вода потрапила на шостий-сьомий поверхи поліклініки № 2.