Кіпр — Чехія. 1:2. Данія — Фарерські острови. 4:0. Естонія — Литва. 1:3. Мальта — Гібралтар. 2:0. Чорногорія — Латвія. 1:1. Люксембург — Ліхтенштейн. 1:2. Австрія — Греція. 2:1. Андорра — Кабо-Верде. 1:2. Німеччина — Туреччина. 3:3. Італія — Молдова. 6:0. Нідерланди — Мексика. 0:1. Польща — Фінляндія. 5:1. Португалія — Іспанія. 0:0. Словенія — Сан-Марино. 4:0. Швейцарія — Хорватія. 1:2.

Франція — Україна. 7:1. Голи: Камавінга, 9, Жиру, 24, 34, Миколенко, 40 (автогол), Циганков, 53, Толіссо, 66, Мбаппе, 82, Грізманн, 89.

Франція: Манданда (Меньян, 46), Павар, Упамекано (Варан, 46), Лангле, Динь, Н’Зонзі, Камавінга (Погба, 60), Толіссо, Ауар (Грізманн, 59), Мартіаль (Мбаппе, 46), Жиру (Бен Йєддер,74). Тренер — Дідьє Дешам.

Україна: Бущан, Конопля, Забарний, Миколенко (Чеберко, 46), Михайличенко (Соболь, 46), Малиновський (Циганков, 46), Харатін, Макаренко (Шепелєв, 62), Шапаренко, Ярмоленко (Яремчук, 62), Зубков (Безус, 71). Тренер — Андрій Шевченко.

Рефері — Андріс Трейманіс (Латвія).

Сен-Дені. «Стад де Франс».

Глобальна біда — СOVID-19 — поставила під сумнів проведення контрольного поєдинку Франції та України. Однак команди в призначений час таки вийшли на поле. А коли матч завершився, то подумалося, можливо, краще було б його й не грати.

Адже кадрові проблеми в нашому колективі неймовірні. Велика група травмованих і хворих футболістів (були відсутні гравці «Шахтаря»). Складна ситуація змусила Андрія Шевченка ліпити склад із тих, хто був під рукою. В ньому значилися одразу чотири дебютанти: Бущан, Конопля, Забарний і Зубков.

Наставник господарів Дідьє Дешам був у зовсім іншій ситуації — з кадрами повний ажур. Тому він, либонь, і вирішив, користуючись нагодою, перевірити найближчий резерв. На лаві запасних французів залишилися «зірки», зокрема, чемпіони світу Мбаппе і Грізманн.

Але господарі і таким складом почувалися упевнено, розташувалися на половині поля гостей і доволі швидко відкрили рахунок. Бущан хоч і парирував складний м’яч від Жиру, який пробив головою після подачі з лівого флангу, але 17-річний Камавінга ударом через себе влучив у ліву «дев’ятку» на добиванні.

І другий м’яч французи забили в той самий верхній лівий кут. Хоча Жиру пробив з-за меж карного майданчика. І відзначив свій 100-й матч за збірну, в складі якої став чемпіоном світу-2018. А за десять хвилин він зробив дубль. Потім під час

подачі кутового Миколенко зрізав м’яч у власні ворота.

Отже, перший тайм — повний провал (4:0) нашої експериментальної збірної.

У другій половині команди зробили заміни. Хоч у складі господарів з’явилася гвардія, трохи жвавіше почали рухатися і наші футболісти. І їм вдалося «розмочити» рахунок. Циганков, котрий вийшов на заміну, з лінії карного майданчика по центру напроти воріт потужно і влучно пробив низом.

Утім, нам усе одно важко було протистояти видатному ансамблю чемпіонів світу. Тому ще три м’ячі ми пропустили. До речі, Мбаппе і Грізманн, котрі з’явилися в другому таймі, свої голи забили.

А збірна України зазнала найбільшої поразки у своїй біографії. Що дуже неприємно, хоч це був лише спаринг. І, як уже згадувалося, ціла група провідних виконавців не змогла вийти на поле. Можливо, їхня присутність допомогла б нашій команді зіграти не з таким болючим рахунком.

Тепер бажано забути про цей нокаут і думати вже про наступний (офіційний) поєдинок. Як відомо, в суботу на НСК «Олімпійський» у турнірі Ліги націй збірна України приймає ще одного гранда — команду Німеччини, яка є чотириразовим чемпіоном світу.