За добу одужало 2 417 пацієнтів, загалом за весь час пандемії коронавірусну хворобу подолали 110 650 українців.

Найбільший добовий приріст зафіксовано у Харківській області (630), місті Київ (567), Одеській (403), Хмельницькій (330), Дніпропетровській (307) та Тернопільській (305) областях.

Під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував фейкову інформацію про те, що в Україні недостатньо медичного кисню. За його словами, в країні працюють 16 компаній з відповідною ліцензією на постачання медичного кисню.

Водночас очільник МОЗ відкинув «експертні» пропозиції використання технічного кисню.

«Це ніколи не буде зроблено, тому що медичний кисень і технічний відрізняються. Медичний кисень — це лікарський засіб. Він має відповідати певним стандартам. І це не тільки українська практика, а світова. Йдеться про здоров’я і життя громадян. Якщо використовувати технічний кисень, то це небезпечно для життя людини», — зазначив міністр.

У коментарі для РБК-Україна Максим Степанов заявив, що через зростання зараження на COVID-19 МОЗ розпочало підготовку тимчасових госпіталів для пацієнтів, хворих на коронавірус.

Станом на п’ятницю, за інформацією МОЗ України, 23 області та місто Київ не відповідають вимогам для послаблення карантинних заходів. Зазначимо, що за рішенням голови Кіровоградської ОДА, з 9 жовтня в області заборонили всі масові заходи. Нагадаємо, що Кіровоградська область є єдиним регіоном, що відповідає всім вимогам для пом’якшення карантинних заходів.