Про це стало відомо на засіданні в Шевченківському районному суді Києва в четвер, інформує УНІАН. У своїй промові прокурор розповів про події 20 липня 2016 року, коли загинув Шеремет, і про те, яким чином правоохоронці проводили розслідування.

За його словами, було досліджено відео з понад 300 камер відеоспостереження, проведено більш як 50 обшуків, а також десятки експертиз. Прокурор просить суд дослідити докази в такому порядку: дослідження письмових доказів і речових доказів обвинувачення, дослідження письмових доказів сторони захисту, допит свідків, допит експертів і фахівців, допит свідків сторони захисту, допит обвинувачених і допит потерпілих.

Своєю чергою адвокати підозрюваного Андрія Антоненка хочуть допитати в суді Президента Володимира Зеленського й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Відповідне клопотання вони подали до суду, повідомляє «Суспільне». Як розповів адвокат фігурантки справи Юлії Кузьменко Тарас Безпалий, захисники підозрюваних планують допитати майже 30 осіб.

Безпалий зазначив, що процес їх допиту може бути тривалим, адже на те, щоб заслухати кожного, потрібно не менш як 15—20 хвилин. Він також додав, що скарга фігуранта справи Андрія Антоненка до Європейського суду з прав людини, де він оскаржує затримання, розглядатиметься незалежно від процесу в українському суді.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року поліція затримала трьох підозрюваних в убивстві Павла Шеремета: ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого лікаря й волонтера Юлію Кузьменко і військову медсестру Яну Дугарь. За рішенням суду до 23 жовтня Антоненко утримуватиметься під вартою, Кузьменко — під цілодобовим домашнім арештом. Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 160 гривень із додатковими зобов’язаннями до 23 жовтня.