Книжка — це частина однойменного культурного проєкту, створеного за мотивами авторської передачі Галини Дацюк «Моя Історія», що протягом трьох років звучала на «Радіо «Культура».

Під обкладинкою — 55 історій наших сучасниць із різних суспільних і культурних сфер, які творять сучасну Україну. Письменниці, парамедики, волонтерки, художниці, захисниці, режисерки, громадські діячки, спортсменки доводять своїм прикладом, що жінки — суб’єкти історії. Усі разом і кожна зокрема вони вдосконалюють світ, долаючи стереотипи про можливості й призначення жінок. Вони працюють, творять, воюють, захищають, змагаються, підкорюють вершини, досліджують, знімають документальні фільми, розгортають прапор на найвищій вершині світу. Багато з них втратили фізичне здоров’я, але інклюзія дала змогу відкрити в собі додаткові таланти і ресурси.

Проєкт «Одна з нас» тривимірний. Крім паперової, створено електронну версію книжки — 240 сторінок тексту і понад 300 світлин, що розміщені на сайті «Одна з нас». Третя версія видання — це аудіокнижка у форматі DAISY тривалістю 28 годин 17 хвилин 54 секунди. Її зможуть послухати всі охочі, найперше — люди з порушеннями зору.

Нині книжки з ВД «Букрек» (директорка Дарина Максимець) вирушили до громадських організацій і бібліотек усієї України. Їх уже отримали в Краматорську, Маріуполі, Львові, Старобільську, Скадовську, Дніпрі, Києві.

Цей проєкт, який реалізували за фінансової підтримки Українського культурного фонду, багатьох надихне життєствердними прикладами, додасть упевненості, щоб зробити наступний крок до своєї мрії.