На знімку : бійці батальйону «Айдар» з військовим священиком Павлом.

Військовий священик провів службу, освятив бліндажі, в яких доводиться жити нашим захисникам і влітку, і взимку, поспілкувався з бійцями.

Киянин Павло закінчив Волинську духовну академію, а цього року вступив до аспірантури Києво-Могилянської академії на спеціальність «журналістика». Він щойно почав виконувати обов’язки капелана, і це один з перших його виїздів на передову, а війна триває вже сьомий рік...

Запитав у бійців, як вони планують відзначати Покрову. Боєць Вова відповів: «На війні це спланувати неможливо...».

14 жовтня православні та греко-католики відзначатимуть християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Прийнято вважати, що протягом усього року Богородиця оберігає людину, яка цього дня просить у неї допомоги, покриваючи її безпосередньо своїм покровом.

З 1999 року в Україні 14 жовтня відзначають ще й День українського козацтва. Традиційно вважається, що на Покрову в 1942-му було створено Українську повстанську армію, тому 14 жовтня святкують День УПА. З 2014 року указом Президента України Петра Порошенка на свято Покрови встановлено День захисника України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.

Покрова Пресвятої Богородиці — одне з найважливіших свят у християнській традиції. Його повна назва — Покрова Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

Донецька область. Район ООС.

Фото автора (зроблено в рамках проекту Православної церкви України «Духовний фронт»).