За добу одужали 1112 пацієнтів, 66 осіб померло. Такі дані повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України.

За словами міністра охорони здоров’я, найбільшу кількість підтверджених випадків COVID-19 було зафіксовано в Харківській області (595), місті Києві (385), Одеській (350), Житомирській (308) і Львівській областях (259).

Наразі, за даними МОЗ, встановленим нормам для послаблення карантинних обмежень не відповідає жоден регіон. У дев’яти областях заповненість медичних закладів пацієнтами з підтвердженими та підозрілими випадками сягає понад 70%.

Під час онлайн-брифінгу Максим Степанов учергове закликав дотримуватися протиепідемічних правил. Особливу увагу він звернув на людей віком понад 60 років, адже більш як 70% із загальної кількості летальних випадків припадає саме на цю вікову категорію. Водночас керівництво МОЗ закликає молодь піклуватися про старших родичів та знайомих похилого віку.

Як відомо, в Україні очікують на постачання препарату «Ремдесивір», який було закуплено державним підприємством «Медичні закупівлі України». Таку інформацію повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у інтерв’ю для Радіо Свобода.

Зі свого боку очільник ВООЗ заявив, що лікувальний засіб «Дексаметазон» є єдиним ефективним препаратом для лікування пацієнтів із важкою формою перебігу захворювання. А також поставив під сумнів лікувальні властивості «Ремдесивіру» та «Інтерферону».

Зазначимо, що з понеділка, 19 жовтня, діє нове епідемічне зонування. Так, за оновленим поділом, у червоній зоні опинилися дев’ять обласних центрів: Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль. Столиця України залишається в помаранчевій зоні. За ініціативою МОЗ було посилено заходи щодо запобігання поширенню вірусу. Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов зазначив, що ухвалене рішення в більшості регіонів не обмежуватиме роботу громадського транспорту, зокрема, буде дозволено роботу дитячих закладів освіти та закладів торгівлі.