Російсько-окупаційні війська неподалік Світлодарська і Майорська провокували українських захисників зі стрілецької зброї, ще тричі — поблизу населеного пункту Авдіївка. На цій ділянці також зафіксовано застосування противником гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Унаслідок ворожого пострілу один український військовий був травмований. Його оперативно доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я воїна задовільний.

Окрім того, на Приазов’ї, у районі Павлополя, усупереч досягнутим домовленостям зафіксовано проліт БПЛА противника із перетином лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил було пригнічено ворожий безпілотник, що унеможливило його подальше використання. У штабі наголосили: українські воїни готові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Тим часом місія ОБСЄ фіксує військову техніку та озброєння на окупованій території, яка залишається не відведеною від лінії розмежування. Так, безпілотник СММ ОБСЄ виявив 18 жовтня 11 танків та 3 самохідні гаубиці, які було розміщено з порушенням ліній відведення поблизу Новоселівки на окупованій Донеччині. Про це повідомляється у щоденному звіті, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні
19 жовтня 2020 року.

Згідно із оприлюдненою таблицею, на полігоні поблизу Новоселівки (37 км на північний схід від Донецька) БПЛА далекого радіуса дії СММ ОБСЄ виявив 3 танки Т-72 та 3 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм). Крім того, неподалік Новоселівки було виявлено ще 2 танки невстановленого типу та 6 танків Т-72.