Серед них майже 3,5 тисячі співробітників поліції, понад 1400 працівників Державної служби надзвичайних ситуацій, 716 військових Національної гвардії України, 547 військових Державної прикордонної служби й 117 курсантів вищих навчальних закладів системи МВС.

Як розповів заступник начальника ГУНП в області Павло Карабута, з 80 територіальних виборчих дільниць силами поліції вже взято під охорону 74. Найближчим часом інші ділянки теж будуть забезпечені належною охороною. Для швидкого реагування на повідомлення про скоєння правопорушень і забезпечення правопорядку на вулицях у день голосування нестимуть службу більш як 750 правоохоронців.

«З 5 вересня до поліції надійшло 265 повідомлень про події, пов’язані з виборчим процесом, з яких за 33 фактами порушено кримінальні провадження. Крім того, працівники поліції склали 76 протоколів за порушення правил передвиборної агітації. Найбільше було виявлено порушень, пов’язаних із поширенням матеріалів передвиборної агітації, які не містять відповідних вихідних даних. Поліцейські склали 47 адміністратив-них протоколів за такі дії», — зазначив Павло Кара-
бута.

Запорізька область.