Валерій Гартунг, депутат Держдуми, замголови фракції «Справедлива Росія» (серйозно заразився коронавірусом і зізнався, що був одним із добровольців, котрі взяли участь у випробуваннях російської вакцини від коронавірусу «Супутник V»):

— Я брав участь у дослідженнях вакцини «Супутник V». Швидше за все, це було плацебо...

Від чергового:

— Плацебо — інакше кажучи, речовина без очевидних лікувальних властивостей, просто імітація! А чого, власне, дивуватися? Адже в Росії все імітація: від шапки(тюбетейки) Мономаха до царя всєя... скрєпов, що пашить (ботоксом)!

Кранти... крану

Дмитро Пєсков, прес-секретар Кремля (про нестачу води в Криму):

— Адже це Україна перекрила кран. Росія — це потужна країна, вона здатна забезпечити Крим без України водою, що й буде зроблено, щоб потім не залежати від цього самого крана...

Від чергового:

— Зауважили? Пєсков просто зациклився на крані! У кого що болить, той про те і каже! Невже в потужного Пескова зі своїм краном проблеми? Невже закапав?..

Про паличку... Вассермана

Анатолій Вассерман, пропагандист, що працює на росТБ (заявив про відсутність відмінностей між росіянами та українцями):

— Більшу частину українців навіть під мікроскопом не відрізнити від росіян...

Від чергового:

— Не розумію, навіщо Толику мікроскоп? Адже в нього на лобі написано: бактерія — паличка Вассермана! Ну й де там хоч молекула українського?..

Ключі від раю

Геннадій Онищенко, депутат Держдуми, колишній головний санітарний лікар Росії (про те, що 45 апаратів ШВЛ, доставлених у США з Росії в рамках допомоги в боротьбі з коронавірусом, було утилізовано відповідно до вимог з утилізації небезпечних відходів):

— Прилади, апаратура примусового дихання, які ми їм подарували, використовуються у всіх наших лікувальних закладах і вже врятували не одну сотню тисяч життів. Так що все це примітивне політиканство...

Від чергового:

— Звичайно, політиканство! Адже що для американця — смерть, то для росіянина — рай! І ключі від цього раю в простої російської людини — В. Путіна!

Дурний піп, дурна його молитва... за Васю

ЗМІ:

— Ломаченко прокоментував свою поразку від Лопеса...

Від чергового:

— А що тут, власне, коментувати: відірвався Вася від отчої землі, а в ній і була твоя сила!.. На попів проміняв, на їхні молитви... І з’ясувалося, що не Лопес — лопух, а Вася...


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.

Фото з Фейсбуку.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО та з відкритих джерел.