Обговоренню перебігу робіт на об’єкті було присвячено оперативну нараду за участю голови облдержадміністрації Сергія Гайдая, народного депутата України Олексія Кузнєцова, представників штабу ООС, Луганського прикордонного загону, ДСНС, ГУНП в області (на знімку).

Учасники наради оглянули територію майбутнього КПВВ, що впритул до «сірої зони». Під час робочої зустрічі визначено місця для паркування соціального транспорту, що підвозитиме людей до місця проходження паспортного контролю: адже відстань становить 1,1 км. Обговорено й питання облаштування сервісної зони та місць відпочинку для громадян маломобільних груп і жінок з дітьми.

Присутні схвально оцінили темпи та якість виконання робіт, що майже завершені: заасфальтовано сервісну зону, проїжджу частину, монтують модулі, в яких працюватимуть фахівці міграційної служби, ДФС тощо.

Утім, проблемним залишається питання облаштування території, прилеглої до так званого віртуального нуля. Це смуга по 300 м в обидва боки від умовної лінії розмежування, на якій, за домовленостями, не можуть перебувати ані українські військові, ані представники незаконних військових формувань ОРДЛО.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА.