За легендою навчань, засуджені бойовики «ДНР» захопили в заручники працівника охорони, заволоділи зброєю і забарикадувалися у будівлі колонії. «Злочинці» висунули антиукраїнські вимоги та домагалися звільнення для себе та одного з ватажків проросійських НЗФ. У цей час інші засуджені вчинили в колонії заколот.

До нейтралізації терористичної загрози було негайно залучено регіональні підрозділи СБУ, Державної кримінально-виконавчої служби, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, Держприкордонслужби тощо.

Після переговорів Координаційна група Антитерористичного центру при регіональному управлінні СБУ прийняла рішення про силове захоплення «терористів» та звільнення заручника. Водночас сили підрозділу Державної кримінально-виконавчої служби «Циклон» придушила бунт, а рятувальники ДСНС загасили вчинену заколотниками пожежу.
Після завершення навчань КГ АТЦ ретельно проаналізувала хід їхнього проведення і визначила напрямки покращення координації та підвищення рівня готовності суб’єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань за призначенням.

(За інформацією облдержадміністрації).

Івано-Франківська область.