Відзначається воно 13 листопада з ініціативи небайдужих людей із Всесвітнього руху за доброту. І такий, виявляється, є. Свято покликано об’єднати всі наявні в різних країнах спільноти, які просувають ідею Доброти. Цей день допомагає усвідомити, що добро — це зовсім неважко, а результати добрих вчинків набагато більші, ніж докладені для цього зусилля.

Погодьтеся, хіба важко усміхнутися перехожому, не налаяти незнайомця у транспорті, подякувати продавцю в магазині — це ж так просто! Водночас кожен такий, здавалося б, непомітний вчинок має цілком конкретні наслідки: перехожий навзаєм усміхнеться і вам, і комусь іншому, продавець не нагрубіянить наступному покупцеві... Так добро у світі ширитиметься і зростатиме, а в цій доброті зростатиме нове покоління добрих і щасливих людей.

Усім, мабуть, відома фраза: «Вони живуть, як кішка з собакою». І всі знають, що вона означає постійні сварки. Однак у реальному житті дуже часто кішки й собаки можуть чудово співіснувати, а то й навіть любити одне одного не менше, ніж своїх господарів.

Доброта — це подих Любові. А що таке Любов у широкому сенсі, пояснення ще не дав ніхто. Це щось за межами нашого розуміння. Просто вона — як повітря. Все живе дихає нею. Тож і тварини можуть любити. А нам лише треба в них цього навчитися. Так-так, навчитися у них, хоча ми й вважаємо себе найдосконалішим витвором Природи.

Живімо ж у злагоді з добрим серцем! За будь-яких обставин, за будь-якої погоди й ситуації, а особливо в скруті, нехай у світі живе Доброта. Адже, як відомо, лише Любов і Доброта спроможні врятувати світ!