Панахиду за вісьмома полеглими героями відправив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. Під час літії він пом’янув кожного звитяжця — Віталія Грицишина, Володимира Хоменка, Тараса Кубійовича, Руслана Волкова, Костянтина Оверка, Олександра Фарини, Михайла Старостіна та Володимира Бондарюка.

До вшанування їхньої світлої пам’яті, крім прихожан храму, долучилися курсанти Полтавського військового коледжу сержантського складу, віряни й капелани ПЦУ, працівники обласного відділу Міністерства у справах ветеранів. Протягом усієї поминальної служби присутні тримали в руках портрети полеглих Героїв.

Традицію вшановувати їхню пам’ять у храмах ПЦУ зініціювали працівники Українського інституту національної пам’яті. Один із них — регіональний представник УІНП у Полтавській області Олег Пустовгар — на чергових скорботних урочистостях у соборі нагадав про те, що так званий режим тиші на Донбасі вороги фактично ігнорують.

Адже за вересень офіційно зареєстровано шість десятків обстрілів позицій наших бійців, а в жовтні без таких вогневих провокацій з боку російських найманців не минало жодного дня! Зрештою, про те, чи справді в неоголошеній війні з агресорами й окупантами настало «перемир`я», краще запитати у батьків та інших близьких родичів полеглих саме під час «режиму тиші» героїв...

Полтава.

Фото зі сторінки Свято-Успенського кафедрального собору ПЦУ в Фейсбуці.