Традиційно першість у рейтингу добових дебютів взяли м. Київ (747 випадків), Житомирська область (646), Київська (628), Одеська (608) та Запорізька (588) області.

Під час брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що максимальна кількість ліжко-місць у медичних закладах для прийому пацієнтів із COVID-19 може бути збільшена до 83 тисяч. Проте чиновник зазначає, що така кількість є максимально критичною для надання якісної допомоги пацієнтам з іншими захворюваннями.

Своєю чергою, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Україна переходить на другий рівень реагування на поширення коронавірусної хвороби.

«Ми продовжуємо розгортати та збільшувати кількість ліжок в закладах охорони здоров’я, до яких будуть госпіталізувати хворих з коронавірусною хворобою. З понеділка (09.11) всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають виключно ургентних хворих і виключно хворих з коронавірусною хворобою. Ситуація вкрай напружена», — повідомив Ляшко під час онлайн-брифінгу.

Нагадуємо, що у зв’язку із стрімким поширенням вірусу, керівництво МОЗ розробило 4-рівневий план дій у разі погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, третій рівень небезпеки буде встановлено при заповнюваності лікарень на 85% та 11—15 тисяч нових випадків інфікування щодня. Зазначимо, нині Україна фіксує більше 10 тисяч нових захворювань щодня. Як повідомлялося міністром охорони здоров’я раніше, у разі переходу на третій рівень, в Україні почнуть розгортати польові шпиталі.