А це — КПВВ «Станиця Луганська» та новостворені «Щастя» і «Золоте» (Луганська область) та «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське» (Донецька область). Проте, за інформацією Державної прикордонної служби України, зранку в Золотому і Щасті пропуск осіб протилежною стороною не спостерігався. Пізніше у ДПСУ повідомили, що всі особи, які були оформлені прикордонниками у КПВВ «Щастя» на вихід на тимчасово окуповані території, повернулися через відмову представників незаконних збройних формувань пропускати їх.

У КПВВ у межах Донецької області в першій половині дня наші прикордонники не фіксували прибуття громадян з окупованої території. Мовляв, скоріш за все через блокування пропуску представниками ОРДО. Опівдні фактичний пропуск на більшості дорожніх коридорів був заблокований проросійськими бойовиками.

Водночас українська делегація у Тристоронній контактній групі заявила, що російська сторона блокує роботу КПВВ та повертає громадян на контрольований Україною бік лінії розмежування. На засіданні політичної та гуманітарної підгруп ТКГ у режимі відеоконференції обговорювалося забезпечення пересування громадян через КПВВ.

Нагадаємо, відповідно до рішення командувача Об’єднаних сил, з 8.00 10 листопада в усіх КПВВ у районі проведення ООС відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування, що були закриті раніше з метою запобігання поширенню коронавірусу. Для пропуску через КПВВ громадяни мають дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома» або обсервації, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20 травня 2020 року.

А у понеділок, 9.11, з’явився допис на сторінці у Фейсбуці «Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі», яку вочевидь веде «єдиний голос», призначений спікер делегації пан Арестович, де вже йдеться про зрив російською стороною відкриття КПВВ, запланованого на вівторок.

«Україна підготувала до відкриття 10 листопада не лише КПВВ, а й сервісні центри, в яких усі громадяни України по обидва боки лінії дотику зможуть отримати адміністративні та соціальні послуги, безоплатну правову допомогу, медичну допомогу, тут передбачені і відділення банку, і кімнати матері та дитини. Але щойно ми почули, що російська сторона відновлювати їх роботу не збирається. На жаль. Тому що відкриття КПВВ стало б справжнім піклуванням про мирних мешканців», — йдеться у тому повідомленні.

Фото зі сторінки Луганської обласної державної адміністрації у Фейсбуці.