Курс-інтенсив тривав упродовж двох тижнів і вимагав поглибленого вивчення матеріалу та використання набутого досвіду від його учасників. Загалом у курсі взяли участь 104 воїни, 100 з яких представляли Королівські збройні сили, а 4 — Збройні Сили України.

Метою курсу було набуття навичок, необхідних командиру-лідеру для успішного виконання поставлених завдань та вивчення питань оперативного планування. Насичена програма курсу передбачала: заняття з критичного мислення та ухвалення рішень, застосування навичок комунікації, теорії та загальні практики з лідерства та керівництва, використання продуктивних технік аналізу та оцінку ризиків, адміністративні та управлінські практики, операційне мистецтво, ази планувального процесу та проведення військової гри.

За результатами кожного блоку навчання учасники складали іспити та оцінювалися екзаменаторами з Королівського коледжу Лондона та Академії оборони Сполученого Королівства.

Зважаючи на те, що переважна більшість учасників курсу мали практичний досвід участі в міжнародних миротворчих операціях, а представники Збройних Сил України — в АТО/ООС, цей курс став чудовою нагодою для міжнародного обміну досвідом та його застосування під час навчального процесу. Особливо в світлі останніх світових загроз та викликів — від використання збройних сил для протидії поширенню пандемії коронавірусу до ключових аспектів гібридних воєн та відсічі російській агресії на сході України.

Наприкінці курсу генерал-майор Стів Поттер особисто відзначив учасників від Збройних Сил України та нагородив їх іменними сертифікатами та пам’ятними знаками.

Довідково

Об’єднаний командно-штабний коледж (JSCSC-коледж) є складовою Академії оборони Сполученого Королівства. Він утворений у Бракнеллі в 1997 році. У 2000-му коледж переїхав до спеціально побудованого закладу в Оксфордширі. JSCSC-коледж — це британський військовий академічний заклад, який забезпечує навчання та освіту досвідчених офіцерів Королівського флоту, армії, Королівських ВПС, міністерства оборони та державних службовців інших штатів.

Фото управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.