— Питання впровадження ґендерного підходу — це вміння управлінця аналізувати, ухвалювати рішення, зважаючи на потреби всіх зацікавлених осіб. Сьогодні я розглядаю вас як робочу групу, як перших фахівців у гендерній політиці всередині Збройних Сил України, — зазначила у своїй вступній промові радниця Головнокомандувача ЗС України з ґендерних питань Вікторія Арнаутова.

Системний підхід до застосування ҐОБ, поєднуючи фінансовий та соціальний аспекти бюджету, має на меті підвищити економічну ефективність та результативність видатків бюджету, що враховують потреби і чоловіків, і жінок.

Так, у питаннях психологічного, медичного, речового видів забезпечень, наприклад, при закупівлі бронежилетів чи пошиття військового однострою, мають братися до уваги особливості жіночої та чоловічої фігури, що має бути у перспективі закладено у бюджетних програмах.

За словами національного експерта Владислава Ієрусалимова, на сьогодні в Україні вже підготовлено майже тисячу фахівців з питань ґендерного бюджетування.

Довідково

ҐОБ (Ґендерно орієнтоване бюджетування) — це інструмент досягнення ґендерної рівності, який сприяє підвищенню ефективності використання бюджетних коштів. Цей проект реалізується за фінансової підтримки уряду Швеції. Більше інформації можна дізнатися на сайті http://grbproject.org/.

Скріншот зі сторінки http://grbproject.org/