На знімку: Ганна Корнійчук зі своєю двійнею.

Річ у тім, що вагітних жінок Млинівщини, які виношують двоє чи троє діток, зазвичай скеровують народжувати в Рівненський обласний перинатальний центр, де є сучасна медична апаратура для порятунку та догляду за немовлятами у разі виникнення ускладнень при пологах. Однак у ситуації, про яку йтиметься, було зовсім по-іншому.

Як зазначила заввідділення Лілія Ковальова, 24-річну породіллю із Певжі за день до пологів привезла «швидка», і 27 жовтня у родині Василя та Ганни КОРНІЙЧУКІВ народилися 2 синочки. До речі, в багатодітній сім’ї виховуються ще 4 діток — троє хлопчиків, найстаршому з яких 7 років, і дівчинка. Оскільки молода жінка під час вагітності за 9 місяців не стала на облік, не обстежувалася, жодного разу не відвідала ані сімейного лікаря, ані жіночу консультацію, то народження двійні стало і для неї, і для чоловіка несподіванкою. А що вже казати акушерам та лікарям пологового відділення! Адже, благословивши на світ Божий хлопчика, ніхто й не здогадувався, що за ним з’явиться його молодший братик.

На щастя, дітки здорові: народилися з вагою 3 250 та     3 300 грамів. Батьки хочуть назвати своїх синочків Арсеном та Артемом.

На моє запитання: «Чому за період вагітності не звернулася до лікарів і чи здогадувалася, що виношує два плоди» Ганна відповіла:

— Не змогла знайти часу. Чоловік на роботі, а я сама на господарстві. Та й карантин вніс свої корективи — автобуси не ходили, не було чим дістатися до райцентру.

А щодо двійні зазначила, що вона теж із багатодітної сім’ї, де 6 дітей, і двоє з них — її рідні брати-двійнята. Тож ймовірність народити пару в неї спадкова.

Глава сім’ї вже забрав дружину з синочками додому в Певжу. Тепер у щасливого батька аж п’ятеро помічників.

Млинів
Рівненської області.

Фото автора.