— Під час практичних занять на одному з полігонів Херсонщини українські військовослужбовці зосереджено відпрацьовують і доводять до автоматизму кожну деталь, — зазначив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Мінометні розрахунки відпрацьовують здійснення маршу, розгортання, підготовку вихідних даних для стрільби, а також переміщення на інші позиції після виконання вогневих завдань задля артилерійської підтримки загальновійськових підрозділів.

За словами командувача, в роботі розрахунку необхідна максимальна злагодженість, щоб усі працювали, як один єдиний механізм, адже в бойових умовах ворог досить швидко вираховує позиції, з яких ведеться вогонь, тому швидкість відпрацювання нормативу є одним з основних завдань.

— Навчальні нормативи виконувалися з урахуванням часу і досвіду, здобутого під час ведення бойових дій в районі проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил. Розрахунки мінометних підрозділів повністю виконали поставлені навчальні завдання і показали належний рівень індивідуальної та групової підготовки, — підсумував генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Разом переможемо!

Служба зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗС України.