На знімку: Володимир Лазарєв прокатав на всюдиході сусідську дітвору.

І Володимира Лазарєва теж, бо, як і він, живе у селі Бродниця Вичівської сільради. Та й діти ходять до школи в один клас.

— Цей чоловік родом з Одещини, мав тяжку долю, але не зчерствів душею — доброзичливий, не конфліктний, прекрасний сім’янин. Одне слово, прижився у нас, на Поліссі. У нього син-шестикласник Юрій, хазяйновита дружина Людмила, та й сам він має майстровиті руки. Працює на лісопильні, а після роботи займається складанням всюдихода, — розповів Віталій Полюхович.

— Хай краще у гаражі корисною справою займається, ніж так, як дехто, вештається по забігайлівках, — схвалює захоплення чоловіка конструюванням його дружина Людмила. — У нас ще є маленький тракторець, квадроцикл, який п’ять років тому у складчину подарували мені родичі. Ним я їздила по лісовому бездоріжжю збирати чорниці, журавлину, але зараз він на приколі, бо Володимир настільки захопився складанням всюдихода, що на ремонт часу не вистачає. А я й не наполягаю.

— Креслення різні чоловік брав з Інтернету, — розповідає друга половинка конструктора-самоучки. — Збирав кошти на запчастини довго, бо наша сім’я небагата — один лише чоловік годувальник. Я раніше працювала продавцем, а потім втратила роботу. Мусила їздити на заробітки за кордон, як багато хто із наших земляків. Щоб мати якусь копійку на життя, збирала чорниці, журавлину і здавала заготівельникам, — розповідає Людмила Семенівна.

Вона розповіла, що своєрідні випробування всюдихода вони з чоловіком провели, дістаючись до батьківських паїв, спеціально вибираючи погану дорогу:

— Всюдихід Володимира легко долав баюри, горби, — задоволено каже дружина умільця. — Щоправда, Володимир казав, що біля всюдихода ще багато роботи, зокрема, біля бампера, сидінь... Потрібно зробити так, щоб конструкція була менш шумною... Хоче випробувати всюдихід на болоті, де росте журавлина. Бо всюдихід не лише їздить, а й плаває.

Фото надано Людмилою Лазарєвою.