Військовослужбовці загону спецпризначення «Азов» військової частини 3057 безперервно вдосконалюють підготовку з тактичної медицини завдяки високому рівню обізнаності інструкторів та потужній матеріальній базі.

Нещодавно підготовку за протоколом Tactical Combat Casualty Care — All Combatants проходили бійці мінометної батареї 1-го батальйону «Азов». Інструктор з тактичної медицини з позивним «Хуліган» розповів, що до курсу увійшли всі базові навички та маніпуляції, якими має володіти кожен боєць полку.

Парамедик на псевдо «Фйорд», пояснюючи специфіку підготовки з тактичної медицини для мінометних підрозділів, зауважив: «По нас працюють важкі калібри, а не стрілецька зброя, тому поранення здебільшого осколкові та мінно-вибухові.

Отже, акцентуємо саме на тому, щоб боєць знав, що робити із рваними ранами, масивними кровотечами, черепно-мозковими травмами, акубаротравмами. Це особливості роботи мінометної батареї, яка дещо відрізняється від піхотної».

Після кількох днів удосконалення навичок під наглядом інструкторів бійці повернулися до свого підрозділу, де набуті знання та вміння застосовуватимуть уже в умовах повсякденної служби.

Донецька область.                                                                     

Фото групи інформації та комунікації військової частини 3057.