Супроти брехні, свавілля влади, політичних репресій, здачі національних інтересів Москві! Супроти безправності! На захист демократії та національної Свободи!

Для колишніх регіоналів, для Януковича & Ко і «незаплямованих професіоналів» його часів, які повернулися в державний апарат на керівні посади, Революція Гідності, якої вони не прийняли, не зрозуміли її причин та передумов, — це лише «державний переворот»! То хто ж його здійснював цей «державний переворот»? Усе моє сімейство! Друзі моїх дітей! Мої друзі та куми! Художники, поети, журналісти, кінорежисери, музиканти! Це ми пліч-о-пліч з мільйонами свідомих українських громадян, жертовних українських громадян, боролися на Майдані за Права і Свободи, за людську Гідність, за честь країни протягом трьох довгих зимових місяців! Це ми виходили на мітинги, дихали отруйним газом, були биті кийками «беркутів», мокли під дощем, мерзли в наметах, співали та декламували зі сцени, чинили опір жорстоким, нелюдським та вбивчим діям спецпідрозділів міліції та влади загалом! Це не лідери Майдану! Це ми! Ми — лідери Майдану! І нас мільйони! Гей, владо!

Подивися нам в очі! Це ми! Ми не ховаємося! Я вважаю, що всі дії влади, які відбуваються щодо громадських активістів та політичних лідерів Майдану, супроти Музею Революції Гідності, супроти самого означення «Революція Гідності» напередодні річниці Майдану не є випадковими!

Це відбувається для нівелювання ідей Майдану, для знецінення його ролі в новітній історії України, для дискредитації його громадських активістів.

Ми переможемо!

Тарас КОМПАНІЧЕНКО, народний артист України.