Момент зустрічі у Києві.

20 листопада. «Рух» — «Маріуполь». 0:0. Львів. «Арена Львів». Рефері — Костянтин Труханов (Харків).

21 листопада. «Інгулець» — «Динамо». 0:2. Голи: Гармаш, 15, Шапаренко, 80.

«Інгулець»: Шуст, Запорожець, Козак (Плохотнюк, 78), Бартулович (Шишка, 84), Коваленко (Білоцерківець, 76), Янаков, Павлов, Балан, Січінава, Семенко, Квасний. Тренер — Сергій Лавриненко.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Шепелєв, Шапаренко, Гармаш (Белуце, 90+1), Буяльський, де Пена (Цитаїшвілі, 82), Супряга (Вербич, 63). Тренер — Мірча Луческу.

Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя), арбітр VAR — Денис Шурман (Київська область).

Кропивницький. «Зірка». Без глядачів.

«Шахтар» — «Олександрія». 1:1. Голи: Додо, 47, Банада, 53.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Сіпріано (Майкон, 69), Степаненко, Маркос Антоніо (Дентіньо, 45), Тете, Патрік (Фернандо, 69), Соломон, Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

«Олександрія»: Білик, Пашаєв, Мельник, Бабогло, Вантух, Ковалець (Грицук, 90), Банада, Гречишкін, Лучкевич, Сітало (Устименко, 73), Третьяков (Шастал, 81). Тренер — Володимир Шаран.

Вилучено Мораеса, 31 (пряма червона картка).

Рефері — Катерина Монзуль (Харків), арбітр VAR — Віталій Романов (Дніпро).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів.

Матч «Олімпік» — «Зоря» перенесено.

22 листопада. «Минай» — «Дніпро-1». 3:2. Ужгород. «Авангард». Рефері — Ігор Пасхал (Херсон), арбітр VAR — Андрій Коваленко (Полтава). Голи: Нурієв, 45+2 (п), 90+1, Пиняшко, 79 — Хобленко, 15 (п), Коркішко, 90+7 (п). Вилучено Хобленка («Дніпро-1», 67, пряма червона картка).

«Десна» — «Львів». 0:1. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Гол: Грисьо, 22.

«Ворскла» — «Колос». 3:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. Рефері — Дмитро Кривушкін (Харків), арбітр VAR — Євген Арановський (Київ). Голи: Скляр, 31, Щербак, 58, Яворський, 65.

***

«Інгулець» і «Динамо» з різних причин мали певні кадрові проблеми. Скажімо, втрати динамівців надвідчутні — 14 виконавців. Однак перевагу в класі ніхто не скасовував. Тому кияни здобули перемогу.

У дебюті зустрічі відзначився досвідчений Гармаш, який отримав м’яч після того, як Буяльський у карному майданчику господарів блокував винос м’яча Січінавою.

Слід віддати належне дебютантові ліги. Футболісти «Інгульця» протягом зустрічі діяли самовіддано і старанно. Легкого життя у динамівців не було.

А закріпив перемогу «Динамо» удар Шапаренка з-за меж карного майданчика у лівий нижній кут.

— Якщо цю зустріч розглядати як спаринг перед поєдинком Ліги чемпіонів з «Барселоною», він приніс користь? — запитали Мірчу Луческу після матчу.

— Звичайно, ця перемога психологічно і морально дуже важлива для хорошого емоційного тону в команді. Це вкрай потрібні три очки для нас. Але ми гратимемо проти іншого суперника, який набагато індивідуально сильніший і технічніший.

Тож це різні матчі.

***

До речі, цього дня матч у Ла Лізі провела «Барселона». У Мадриді вона програла «Атлетіко» (0:1). І з 11 очками посідає незвичне 12-те місце в турнірній таблиці (щоправда, у каталонців дві зустрічі в запасі).

Можна лише уявити, з яким настроєм сьогодні «Барса» вийде на поле НСК «Олімпійський» у Києві. Либонь, будуть грім і блискавки...

***

«Шахтар» втратив два очки в домашньому поєдинку з «Олександрією». Хоча з перших хвилин більше володів м’ячем, однак діяв повільно, його атакам бракувало гостроти.

А через півгодини після початку матчу «гірники» залишилися вдесятьох. Мораес на рівному місці втратив м’яч біля центральної лінії і за інерцією врізався в Банаду. Але попри цей неприємний для господарів епізод вони одразу після перерви відкрили рахунок.

Додо зблизька влучно пробив головою після передачі Патріка. Та дуже швидко олександрійці встановили рівновагу. Донеччани в центрі свого карного майданчика загубили Банаду. І той забив після прострілу традиційно активного і корисного Ковальця.

Дуже організовано і дисципліновано зіграла цього разу «Олександрія». Вона чітко дотримувалася тактики, котру запропонував тренер. До речі, останній гольовий момент був за гостями. Отож невідомо, кому пощастило більше.

Нагадаємо, завтра «Шахтар» у Німеччині проведе поєдинок групового етапу проти «Боруссії» (Менгенгладбаг).

Фото УПЛ.