За державною програмою підвищення безпеки на автотрасах Держслужба з надзвичайних ситуацій України придбала для них два спецавтомобілі «САРМ-Л». Їх уже передали до Аварійно-рятувального загону спецпризначення та підрозділу ДСНС у Каховці.

Начальник Головного управління ДСНС Херсонщини, полковник Сергій Чорний каже, що його підлеглі від нових пікапів просто в захваті. Адже вони укомплектовані цілим набором найсучасніших інструментів німецького, польського та італійського виробництва. Це і компресорна установка з «подушкою», що допомагає у короткий проміжок часу піднімати важкі конструкції, і апарат, який дає можливість так само швидко робити отвори у пом’ятих після ДТП авто, щоб вивільнити звідти постраждалих водіїв та пасажирів. Адже тут рахунок часу йде навіть не на хвилини, а на секунди: пошкоджені транспортні засоби можуть вибухнути через витік палива, а люди — загинути через крововтрату.

«Цього року рятувальники Херсонщини вже отримали п’ять таких машин. Але потрібно їх втричі більше — хоча б по одній у кожен районний підрозділ», — мріє Сергій Чорний.