Представники української сторони Спільного центру з контролю та координації у взаємодії з командою СММ ОБСЄ, Командуванням об’єднаних сил організували та забезпечили контроль гарантій безпеки та дотримання режиму припинення вогню під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт на 19 об’єктах цивільної інфраструктури.

Це маловідома інформація, але ефективна робота таких об’єктів, як, наприклад, промисловий комплекс ПрАТ «Бахмутський аграрний союз» (село Новолуганське Бахмутського району Донецької області), на утриманні якого перебуває понад 90 тисяч голів худоби і який забезпечує робочими місцями майже 700 чоловік, залежить від координаційних дій української сторони СЦКК.

Так, днями, у взаємодії УС СЦКК та групи підводного розмінування ДСНС України обстежили ділянки берегової лінії на наявність вибухонебезпечних предметів, встановили захисні водозабірні сітки та налаштували зворотні клапани насосної станції підприємства.

Головний інженер підприємства Олександр К., який має понад 20-річний досвід роботи на підприємстві, також відзначає складність проведення таких робіт без допомоги військовослужбовців ЗС України та спеціалістів ДСНС України. Та, попри складну безпекову ситуацію навколо об’єктів підприємства, комплекс продовжує функціонувати та забезпечувати споживачів якісною продукцією.

Через збройну агресію Росії на Донбасі навіть такі заходи, як обслуговування технічних потужностей підприємства, проведення регламентних робіт, утилізація відходів відповідно до технологічного циклу підприємства, сьогодні потребують особливої уваги та, відповідно, участі Командування об’єднаних сил, представників української сторони СЦКК, піротехнічних підрозділів ДСНС України та мобільних патрулів СММ ОБСЄ.

Прес-центр української сторони ЦКК.

Фото прес-центру української сторони СЦКК.