Після звільнення голови ОДА Юрія Гусєва та його призначення гендиректором концерну «Укроборонпром», обов’язки керівника ОДА виконує перший заступник голови Сергій Козир. Його, ще одного заступника, Вадима Чабана, та депутата облради Віталія Булюка називають одними з найімовірніших кандидатів на цю посаду.

Просто-таки фантастично стрімку кар’єру зробив і діючий заступник голови Херсонської ОДА Олександр Самойленко. Колишній працівник міліції, а потім кооператор був призначений на посаду директора найбільшого в Херсоні Центрального ринку. Та не встиг він пропрацювати там і року, як перейшов до виконавчої влади, пересівши у значно відповідальніше крісло. Це сталося тільки в червні нинішнього року, а в листопаді Олександра Степановича обирають депутатом облради від партії «Слуга народу». Жодна з політичних сил не отримала у цьому органі місцевого самоврядування більшості. Та в процесі її формування головою обласної ради і став Олександр Самойленко. Причому обирали його на безальтернативній основі, 47 голосами «за». І лише чотири депутати голосували проти.

Олександр Самойленко є непоганим організатором, вміє знаходити спільну мову з людьми. Але головне те, що він не був учасником жодних конфліктів у колах регіональної еліти й може стати таким собі об’єднавчим фактором у раді, де відсутня стійка більшість. Можливо, у цьому і полягає секрет його кар’єрного злету: просто Олександр Самойленко ще нікому «не відтоптав ноги». Він, без сумніву, є компромісною фігурою. Але розумний компроміс однозначно є кращим вибором, ніж безкінечні чвари.

Херсон.