А завершилася робота депутатського корпусу о 4-й годині ранку наступного дня. У залі засідань новообрані депутати зійшлися в рукопашній, було заблоковано трибуну засідань, трощилися меблі, депутати поливали один одного водою.
Серед учасників подій також були три народні депутати України й кілька депутатів одеської міськради, які прийшли на допомогу своїм однопартійцям. В облраду викликали поліцію.

До речі, у процесі з’ясувалося, що документи про реєстрацію депутатів на сесію зникли. Двері, що ведуть до приміщення Одеської ТВК, зламали невідомі. На місце також викликали поліцію.

Робота сесії обласної ради все-таки почалася, коли депутатам, яких не встигли зареєструвати, видали тимчасові посвідчення. О 23.45 84 новообрані депутати склали присягу. Оскільки електронна система голосування постраждала під час бійки, голосували підняттям рук.

Після першої години ночі 5 грудня головою облради обрали представника «Слуги народу» Григорія Діденка, чоловіка народного депутата Юлії Діденко, а першим заступником — депутата від «Батьківщини» Олега Радковського. За них віддали свої голоси 44 депутати — усі від партій «Європейська солідарність» (10), «Слуга народу» (16), «Батьківщина» (7) і «Довіряй справам» (11).

З 40 голосами у меншості опинилися «Опозиційна платформа — за життя» (24), «За майбутнє» (10) і «Партія Шарія» (6).

Коментар

Депутат Одеської облради, доктор технічних наук, професор, ректор Одеської національної академії харчових технологій Богдан Єгоров:

— Відкриття сесії затягнулося аж на 12 годин! І після початку роботи в 23.30 було прийнято перші важливі рішення: головою Одеської обласної ради обрано Григорія Діденка, його першим заступником — Олега Радковського, були затверджені профільні комісії. Робота завершилася о 4.30 ранку наступного дня! Мені важко підібрати слова, щоб висловити свої емоції від першої сесії облради: неетична поведінка деяких депутатів, бійки, зламані меблі... Від усього цього віє дикістю, чимось первісним. Коли сила вирішувала все. Душу роздирає сором за нас усіх, адже вся країна побачила все, як воно було.

Я вірю, що наш регіон після такого складного старту восьмої сесії облради не тільки покаже позитивні результати роботи, а й зробить усе можливе для розвитку цивілізованих стосунків і демократії в регіоні й усій країні.

Одеська область.