Для цього у відділенні лікувальної фізкультури та спортивної медицини є відповідні умови: тренажерний зал, масажний кабінет і кабінет фізичних процедур.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили, що такою можливістю можуть скористатися учасники бойових дій із проблемами опорно-рухового апарату.

«Наша ветеранська спільнота має кілька основних напрямів щодо адаптації учасників бойових дій, зокрема це психологічна, соціальна, професійна та спортивно-фізкультурна реабілітації. Важливо, що є підтримка обласної ради, яка виділяє кошти на ці заходи. Загалом фінансування було скероване на фізкультурно-спортивне товариство громадської спілки учасників бойових дій, зокрема на проведення спортивних змагань серед ветеранів. А тепер частину з цього спрямують на реабілітацію у центрі громадського здоров’я. Сподіваюся, що така практика триватиме й наступного року», — повідомив голова обласної асоціації учасників та ветеранів АТО Мирослав Кріль (на знімку).

Учасники бойових дій мають можливість проходити також лікування та реабілітацію на базі обласного госпіталю ветеранів війни, що в Коломиї. Тут дбають про оновлення матеріальної бази та розширення можливостей для підтримки колишніх бійців. Важливість їхньої адаптації в суспільстві розуміють і меценати, які часто тут допомагають.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ОДА.